Partidul Liberal Democrat va depune luni o motiune simpla impotriva Guvernului pe tema taxei de prima inmatriculare, redenumita mai apoi taxa pe poluare. E a doua incercare de depunere dupa ce prima oara demersul PDL a esuat din motive procedurale.
Reprezentantii PDL sunt de parere ca taxa de poluare contravine Tratatului Comunitatii Europene, este discriminatorie, are un nivel cu mult mai mare decat veniturile populatiei si a fost deja invalidata de justitia romana.

Ca urmare, prin demersul de luni, Partidul Democrat Liberal spera sa elimine aceasta taxa, iar celor care au platit-o deja sa le fie returnati banii. Insa pentru ca motiunea PDL sa fie aprobata e nevoie de voturile altor grupuri parlamentare. Desi majoritatea acestora e impotriva taxei, se asteapta textul motiunii pentru a decide in ce fel se va vota.

Exista insa si parlamentari care sunt de parere ca initiativa PDL este una demogogica pentru ca la data la care aceasta a intrat in vigoare Partidul Democrat facea inca parte din Guvern. In prezent, exista un proiect de ordonanta de urgenta privind taxa pe poluare pentru autovehicule, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 iulie. Potrivit noului proiect, taxa creste de aproape trei ori pentru masinile noi si scade de aproape 10 ori pentru masinile vechi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.