Liderul PD-L, Emil Boc a anuntat ieri ca formatiunea democrat-liberala va vota in Parlament orice formula de vot uninominal negociata de PSD si PNL, dar nu va participa la niciun fel de negociere pentru aceasta forma de scrutin.

Boc a declarat ca PD-L este si ramane vocea autorizata in Parlament a celor patru milioane de romani care la referendumul de anul trecut s-au pronuntat pentru votul uninominal.

Presedintele PD-L a precizat ca democrat-liberalii nu au in acest moment in Parlament sustinerea proiectului de lege din partea niciunei formatiuni, nici macar din partea PSD, care a depus un astfel de proiect, a strans un milion de semnaturi, dar prefera un alt tip de vot uninominal, informeaza Mediafax.

"PD-L apreciaza ca orice forma de vot uninominal este mai buna decat actuala formula de alegere a deputatilor si senatorilor. PD-L va vota in Parlament orice forma de vot uninominal agreata si negociata de PSD si PNL, important este ca cele doua partide sa ajunga la o formula negociata si o vom vota", a anuntat Boc.

Liderul democrat-liberal le-a transmis un mesaj clar celor doua partide: "Dragi colegi de la PSD si PNL, dati formula de vot uninominal pe care ati negociat-o, si PD-L o va vota in Parlament! Dati-ne solutia negociata de catre voi si o vom sustine!".

Emil Boc a mai afirmat ca PD-L nu va participa la niciun fel de negociere pentru adoptarea acestui proiect de lege privind introducerea votului uninominal, pentru ca proiectul PDL este diferit de cel sustinut de PSD si PNL.

"Proiectul nostru este proiectul celor patru milioane de romani. Daca acesta nu are sustinere in Parlament, vom vota orice proiect din negocierea PSD si PN-L, pentru ca este mai bine sa avem orice forma de vot uninominal, decat sa nu avem deloc", a explicat Boc decizia democrat-liberalilor de a sustine formula negociata de celelalte doua formatiuni.

Boc a mai explicat ca democrat-liberalii au luat aceasta decizie "pentru a nu se mai inventa tot felul de tertipuri si pentru a nu se mai formula tot felul de argumente ca PD-L nu doreste votului uninominal si, din aceasta cauza, nu vom avea la urmatoarele alegeri acest sistem de vot". Legat de uninominal, liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, s-a aratat neincrezator in schimbarea de pozitie a presedintelui PDL, Emil Boc, in privinta sustinerii variantei de vot uninominal pe care o vor negocia PSD si PNL.

„Este bine daca nu minte. Faptul ca s-ar fi hotarat sa voteze proiectul pe care si-a asumat raspunderea, care a fost amendat de decizia Curtii Constitutionale, inseamna ca sunt sanse reale ca destul de repede, in timp util, sa avem aceasta varianta consacrata prin lege si sa avem vot uninominal la urmatoarele alegeri parlamentare”, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, Crin Antonescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.