Vanzarea celor opt procente din capitalul social al Petrom catre salariati urmeaza sa se realizeze in mod direct catre persoanele indreptatite, la acelasi pret pe actiune la care acestea au fost achizitionate de catre investitorul strategic austriac, respectiv 0,2158 RON pe actiune.

Actul normativ propus de AVAS vine sa clarifice cine sunt beneficiarii pachetului de actiuni de pana la 8% din capitalul social al Petrom SA, asa cum se stabileste prin OG nr. 55/2003 privind unele masuri pentru derularea procesului de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului "Petrom" SA Bucuresti, ce a intrat in vigoare la 29 august 2003.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii.

AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
Voteaza articolul: