Presedintele PSD, Mircea Geoana, a solicitat, ieri, la Brasov, presedintelui Traian Basescu si liderilor PD-L "sa se ralieze" in jurul proiectului pentru votul uninominal intr-un singur tur si sa lase deoparte jocurile de imagine.

"Fac apel catre presedintele Basescu si catre domnii Stolojan si Boc, care conduc PD-L, sa se ralieze in jurul proiectului de amendament pe care PSD l-a introdus pentru votul uninominal. Nu exista o alta ocazie si o alta sansa de a avea alegeri pe sistem uninominal in 2008 in afara adoptarii rapide a unei legi in Parlament pe baza observatiilor Curtii Constitutionale si pe baza propunerii facute initial de catre Guvern", a declarat Geoana. Liderul social-democrat a precizat ca votul uninominal intr-un singur tur reprezinta singura solutie care sa raspunda si asteptarilor populatiei, "ca fiecare senator si deputat cu nume si prenume sa fie ales in mod direct". Geoana i-a sfatuit pe liderii PD-L "sa lase la o parte acest joc duplicitar in care vor sa marcheze puncte de imagine" si sa se concentreze pe votul uninominal.

PSD a decis in cursul acestei saptamani, la sedinta grupurilor parlamentare reunite, sa sprijine la dezbaterile din Parlament varianta de vot uninominal majoritar intr-un singur tur de scrutin, a anuntat atunci presedintele formatiunii, Mircea Geoana.

Liderul PSD a argumentat ca partidul a decis sa sprijine varianta de vot uninominal intr-un singur tur de scrutin, iar nu pe cea in doua tururi, din ratiuni legate de posibilitatea conturarii unei majoritati parlamentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.