Dupa ce in urma cu doua zile Nati Meir a fost exclus din partid, ieri, Lucian Bolcas a declarat ca va anunta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Nati Meir. "Domnul Nati Meir este un om caruia ii place sa faca foarte mult zgomot in jurul domniei-sale. Cred ca este singura modalitate a domniei-sale de a afirma ca exista", a apreciat Lucian Bolcas.

Intrebat de ce Meir a fost pus, in aceste conditii, pe listele parlamentare ale PRM, Bolcas a raspuns ca, la acea vreme, Nati Meir "s-a apropiat" de PRM, declarand ca impartaseste idealurile acestei formatiuni politice. "A afirmat ca a contribuit la realizarea de contracte cu consultanta noastra din Israel", a mai adaugat liderul grupului PPRM de la Camera Deputatilor. Conflictul dintre Meir si Vadim a izbucnit dupa ce liderul PPRM, conform spuselor lui Meir, "a injurat evrei in ziarul 'Tricolorul>>". "Eu i-am spus lui Vadim ca daca mai injura evrei, plec din partid. La randul lui, Miron Cozma a precizat ca rupe orice relatii cu PPRM dupa ce acest partid a intrat in conflict cu Meir.

Doua zile de asteptare

"Cu privire la comunicatul transmis de Biroul de Presa al PPRM, ieri, prin care se anunta excluderea mea din partid, apreciez ca exprimarea reactiei mele ar fi mai potrivita dupa ziua de astazi, cand are loc inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea si este zi de doliu national. Consider ca personalitatea Papei si tragica sa stingere poarta o semnificatie mult mai importanta decat Nati Meir si excluderea sa dintr-un partid politic", precizeaza Nati Meri intr-un comunicat remis, ieri, presei. "Ca si cetatean roman si deputat in Parlamentul Romaniei, consider ca trebuie sa dovedim respect fata de alte religii, fata de reprezentantii si traditiile acestora. Pentru acest motiv, am hotarat organizarea unei conferinte de presa care, desi initial era programata duminica, nu va putea avea loc decat luni, la Palatul Parlamentului.", precizeaza deputatul.

Nu renunt la demersul facut

"In cadrul conferintei mentionate, doresc sa prezint anumite aspecte cunoscute in timpul celor trei ani si jumatate in care l-am sprijinit pe domnul Corneliu Vadim Tudor (dintre care mai bine de un an am fost consilierul pe probleme de politica externa al dumnealui). Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca am fost contactat astazi de domnul Miron Cozma, care mi-a telefonat din Penitenciarul Rahova (folosindu-se de dreptul sau legal la utilizarea periodica a telefonului public cu cartela). M-a intrebat daca excluderea mea din PPRM schimba ceva in demersurile incepute de mine, in sustinerea eliberarii sale", a adaugat Nati Meir.

Miron Cozma, marul discordiei?

Deputatul a adaugat ca i-a explicat lui Miron Cozma, in linii generale, motivul excluderii sale din partid. "Dl Cozma a afirmat ca imi impartaseste punctul de vedere si mi-a adus la cunostinta faptul ca a cerut domnului Funar sa anuleze vizita in peniteciar pe care intentiona sa o faca marti, saptamana viitoare, pentru a-l intalni. Totodata, a precizat ca nu mai doreste sa continue colaborarea cu domnul avocat Viorel Dumitrescu, ultima data cand acesta il va reprezenta fiind la urmatorul termen de judecata ce va avea loc in circa doua saptamani.

Domnul Cozma a subliniat faptul ca vrea sa intrerupa orice legatura cu PPRM si a mai facut unele afirmatii despre domnul Corneliu Vadim Tudor, a caror redare nu o consider potrivita aici. Doresc sa insist asupra faptului ca voi continua demersurile incepute pentru eliberarea domnului Cozma si voi solicita neintrerupt sprijinul marilor personalitati ale lumii in vederea realizarii acestui obiectiv", a conchis deputatul Nati Meir.

Gardianul

Sursa: Gardianul



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.