Fostul lider al PD Petre Roman a confirmat pentru Gardianul ca maine la Brasov va avea loc „o reuniune secreta, nu una publica“, la care vor participa sustinatori de-ai sai, dar a refuzat sa dea amanunte daca acolo va pune sau nu la cale reinfiintarea Partidului Democrat. „Pana nu se finalizeaza procedura si nu se intra in legalitate, refuz sa dau orice declaratie“, s-a limitat Roman sa precizeze.

Petre Roman nu este deloc singur de acest demers, ideea reinfiintarii PD bucurandu-se de-o larga sustinere in randul unei parti a democratilor, adica a acelor membri de partid “care n-au acceptat niciodata cameleonismul doctrinar impus de Traian Basescu”, dupa cum sustine Roman. Conform Cronica Romana, fostul lider democrat nici nu a negat, dar nici nu a confirmat speculatia cu pricina, declarand ca deocamdata “nu exista nicio procedura in desfasurare de reinfiintare a Partidului Democrat.” Pe viitor insa... nu se stie! Dar dupa cum suna declaratia fostului democrat, portita ramane deschisa si negocierea este in plina desfasurare.

Senatorul PD-L Radu Berceanu sustine ca nici Roman, nici altcineva nu pot utiliza denumirea PD. „Dupa stiinta mea, numele e rezervat actualului PD-L prin toate documentele de la Judecatorie, de la Autoritatea Electorala. Noi ne-am pus de atunci problema ce se intampla daca vreo 20 de insi nu vor sa vina cu PLD si spun ca vor sa ramana cu PD... asa ca ne-am luat toate masurile de precautie in acest sens“, a declarat senatorul pentru „Gardianul“. Pe de alta parte, Berceanu e convins ca nu are colegi in PD-L care sa migreze la partidul lui Roman, amintind ca fostul lider nu a avut sustinere nici atunci cand se dorea europarlamentar pe listele lui Boc. Cat despre faptul ca nemultumitii ar putea invoca schimbarea doctrinei intr-una populara, Berceanu arata ca „daca ar fi existat colegi care sa tina la doctrina social-democrata, plecau de mult la PSD, nu asteptau sa-si faca Roman partid“. Si vicepresedintele democrat-liberal Valeriu Stoica a declarat pentru „Gardianul“ ca denumirea PD nu poate fi folosita de nimeni, statutul PD-L prevazand clar ca noul partid este continuatorul celui democrat. Stoica a catalogat drept „o copilarie“ intentia lui Roman. „Daca voia careva dintre democrati sa-l urmeze, o facea pana acum. Dar nimeni nu joaca pe o carte necastigatoare“.