Liderul social-democrat Viorel Hrebenciuc a precizat ieri ca PSD doreste alegeri anticipate in toamna viitoare, dar ca "orice discutie privind alegerile anticipate duce cu gandul la instabilitate politica" si ca aceasta nu trebuie sa ajunga la oficialii de la Bruxelles. "Pana la urmatoarele alegeri, se uita de tot scandalul cu Omar Hayssam", este sigur Hrebenciuc."Pozitia PSD in legatura cu anticipatele este aceeasi. Facem alegeri anticipate in toamna viitoare fara nici un fel de problema. In momentul de fata, orice chestiune legata de alegeri anticipate duce cu gandul la instabilitate politica", a spus Viorel Hrebenciuc.

El a declarat ca a avut discutii despre stabilitatea politica si in cadrul reuniunii Comitetului Parlamentar Mixt Romania-Uniunea Europeana, care a avut loc joi si vineri la Palatul Parlamentului. "Trebuie sa facem toate temele pentru Uniunea Europeana de a realiza toate angajamentele pe care ni le-am asumat. Instabilitatea politica nu este in masura sa ajute acest lucru", a precizat Hrebenciuc.

Victima-tinta!

In legatura cu scandalurile in care sunt implicate numele unor reprezentanti ai PSD, inclusiv al sau, Hrebenciuc a declarat ca nu afecteaza partidul si ca acestea vor fi uitate pana la urmatoarele alegeri. "Pana la urmatoarele alegeri, se uita de tot scandalul cu Omar Hayssam. Nu vad decat o abatere a atentiei de la problemele tarii cu tot felul de scandaluri de acest fel. Si, de altfel, ati primit si asigurarile necesare ca nu este nimic adevarat", a spus Hrebenciuc.

"Am fost intotdeauna asociat cu tot felul de probleme. Din acest punct de vedere, sunt o victima, o tinta. Ma astept in continuare sa fiu o tinta. Se incearca cu obstinatie sa fiu legat de aceste scandaluri", a mai spus el.
Presedintele PSD, Adrian Nastase, declarase la jumatatea lui martie ca partidul sau nu doreste alegeri anticipate in 2005, ca le-ar putea accepta in 2006, dar, din punct de vedere al interesului general, considera ca un astfel de scrutin nu ar trebui organizat inainte de 2007.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.