Sectia Teritoriala Anticoruptie Constanta din cadrul PNA a confirmat ieri faptul ca Parchetul a inceput ridicarea de documente de la Primaria si Consiliul Judetean Constanta.
Anchetatorii verifica felul in care s-au efectuat achizitiile publice si atribuirile de terenuri si imobile. Mai multi lucratori ai Politiei judiciare din Bucuresti au fost delegati sa lucreze la aspectele premergatoare cercetarii penale in cadrul Primariei si Consiliului Judetean Constanta. La Primaria Constanta, cercetarile se fac in acest moment "in rem", dosarul penal intocmit nefiind pe numele nici unei persoane.

"Controlul PNA se inscrie in nota ultimelor 3 luni in care am avut verificari de la toate institutiile abilitate. Procurorii PNA ne-au spus ca actiunea vine ca urmare a unei sesizari a politiei, care s-a autosesizat. Verificarile au in vedere achizitiile si schimburile de terenuri din perioada 2000-2004", a declarat primarul Constantei, Radu Mazare .

Procurorii PNA Constanta au confirmat neoficial ca exista sesizari din partea unor persoane fizice care au declarat ca li s-a cerut mita pentru anumite servicii din partea primariei. Potrivit surselor citate, unul dintre denuntatori sustine ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, si primarul Radu Mazare i-ar fi pretins suma de 9.000 de dolari pentru a-i facilita cumpararea unei cladiri si a terenului aferent acesteia. Nicusor Constantinescu sustine ca el a solicitat controlul PNA pentru a se dovedi ca acuzatiile de coruptie sint nefondate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.