Fostul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes, s-a prezentat miercuri, in jurul orei 10:30 la Directia Nationala Anticoruptie, presedintele Basescu avizand urmarirea sa penala intr-un dosar de coruptie.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Kovesi, l-a sesizat in 8 octombrie 2007 pe presedintele Traian Basescu pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Decebal Traian Remes, fost ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale, pentru trafic de influenta, prevazuta de art. 257 din Codul penal, in dosarul nr. 157/P/2007 al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit DNA, Remes ar fi fost destinatarul banilor ce il aveau ca intermediar pe fostul ministru al agriculturii Ioan Avram Muresan, cercetat de DNA , din 6 octombrie 2007, pentru complicitate la cumparare de influenta. In cursul lunii septembrie 2007, Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba unui demnitar al statului, pentru favorizare la licitatii publice.

Decebal Traian Remes a demisionat din functie in 11 octombrie 2007, la aproape o saptamana de la izbucnirea, in presa, a scandalului de coruptie in care a fost acuzat de trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan.

Decebal Traian Remes a demisionat la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu. Postul public de televiziune TVR 1 a difuzat in octiombrie 2007 mai multe inregistrari audio si video cu Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, inregistrari din care reiese ca ministrul agriculturii ar fi primit un plic in care se presupune ca s-ar fi aflat suma de 15.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.