Melescanu spune ca interimatul sau la Ministerul Justitiei nu expira astazi, 4 ianuarie, ci pe 3 martie, pentru ca zilele de interimat se numara de la numirea sa in functie, nu de la vacantarea postului.

Varianta a fost sustinuta anterior de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acest calcul fiind acum sustinut si de Melescanu, care a recunoscut ca a interpretat gresit Constitutia atunci cand a declarat ca mandatul sau trebuia sa se termine in data de 4 februarie si ca din punct de vedere legal se va afla la sefia ministerului pana pe 3 martie.

"Recunosc foarte sincer ca nu a fost o declaratie facuta pe o studiere foarte profesionala a articolului 107 din Constitutie. Este clar ca in Constitutie se face referire al perioada maxima de interimat a unui membru al Guvernului si nu la perioada de vacantare a postului. Lucrul acesta este foarte clar", a afirmat ministrul interimar al Justitiei, citat de NewsIn.

Totodata, Teodor Melescanu a mai spus ca pana pe 3 martie, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru sefia ministerului Justitiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.