Miron Mitrea si Corneliu Vadim Tudor, desi controversati au fost alesi vicepresedinti ai Camerei Deputatilor, respectiv ai Camerei Senatorilor.

Miron Mitrea a fost ales ieri, de catre deputatii PSD sa fie reprezentantul PSD pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. El a primit postul dupa ce finul sau, Eugen Nicolicea i-a anuntat ieri pe deputatii PSD ca renunta la pozitie in favoarea nasului sau.

Impotriva reactivarii lui Mitrea s-a manifestat doar Viorel Hrebenciuc, liderul deputatilor PSD. Argumentul invocat de acesta fata de deputatii PSD a fost ca lui Nastase nu i s-a permis sa revina in conducerea PSD pentru ca are in spate dosare penale. Acelasi argument, valabil si pentru Miron Mitrea, nu a mai functionat. Hrebenciuc a reluat si ideea ca PSD va avea dificultati atunci cand in parlament se va dezbate solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, deoarece acesta este acum si vicepresedinte al Camerei, informeaza EVZ.

Miron Mitrea renuntase la inceputul sesiunii parlamentare din iarna lui 2007 sa mai candideze la functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor, pe care o detinea de la inceputul actualului mandat parlamentar.

Tot ieri senatorii au votat, in prima sedinta de plen a acestei sesiuni, noua componenta a Biroului Permanent al primei Camere parlamentare. Astfel presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, ramine vicepresedinte al Senatului, desi, potrivit algoritmului, partidul sau nu ar mai fi avut dreptul la aceasta functie in aceasta sesiune. PRM a primit totusi functia dupa un schimb cu PC, caruia i-a cedat functia de chestor si presedintia Comisiei economice, condusa pina acum de peremistul Valentin Dinescu, care a decedat la inceputul acestui an. Prin pastrarea functiei de vicepresedinte al Camerei superioare, C.V. Tudor isi mentine garda de corp asigurata de SPP, masina de lux, dar mai ales isi pastreaza privilegiul de a primi mape cu informatii de la SRI si SIE, dupa cum relateaza Cotidianul.

Cronica Romana scrie despre repartizarea voturilor, astfel deputatii au votat cu 267 de voturi pentru si 4 impotriva listele candidatilor pe functii in cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. De precizat ca pentru functiile de vicepresedinti ai Camerei au fost alesi in afara lui Miron Mitrea (PSD), Valer Dorneanu (PSD), Ioan Oltean (PD-L), Lucian Augustin Bolcas (PRM). Pentru functia de secretar al Camerei au fost alesi: Ioan Munteanu (PSD), Dan Radu Rusanu (PNL), Gelil Eserghep (PRM), Daniela Popa (PC). Pentru functia de chestor au fost alesi: Cornel Popa (PNL), Gheorghe Albu (PD-L), Kelemen Hunor (UDMR), Ignat Miron (minoritati).

Senatorii au votat validarea noului Birou Permanent al Senatului, luni, de plen cu 100 de voturi pentru, trei impotriva si o abtinere. Vicepresedintii acestuia sunt Corneliu Vadim Tudor (PRM), Norica Nicolai (PNL), Radu Berceanu (PD-L) si Doru Ioan Taracila (PSD). Cei patru secretari ai Biroului Permanent sunt Ilie Sarbu (PSD), Gavrila Vasilescu (PC), Daniel Ilusca (PNL) si Stefan Pete (UDMR).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.