Deputatul PSD, Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, a declarat ieri ca este necesara reformarea Parlamentului pentru adaptarea acestuia la cerintele cetatenilor si revizuirea Constitutiei, ca urmare a integrarii in spatiul european.
"Este clar ca avem nevoie de o reforma a Parlamentului, care nu a facut decat un pas mic in fata comparativ cu Marea Adunare Nationala de dinainte de 1989. Am propus luarea unor masuri de functionare a Parlamentului in parametri unui stat membru al UE", a afirmat deputatul PSD, citat de Mediafax. El a sustinut ca procentul scazut de incredere al Parlamentului demonstreaza faptul ca acesta nu este reformat si ca nu-si indeplineste functiile. Puscas a spus ca este nevoie de o intarire a rolului Legislativului in supervizarea relatiilor externe si declansarea unei reforme a comisiilor parlamentare, prin prezenta unor reprezentanti ai opozitiei in fruntea lor, informeaza Ziua.

„Am semnat Tratatul de la Lisabona si-l vom ratifica, trebuie sa ne adecvam si Constitutia. Nu capacitatea ne lipseste, ci vointa“, a spus Puscas citat de EVZ. El sustine ca, in caz contrar, in 2009, cand Tratatul va intra in vigoare, Romania ar putea intra intr-un impas institutional, care sa afecteze interesele Romaniei in UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.