Dupa o reuniune maraton, care a durat peste sase ore, intr-o locatie secreta din judetul Arges, conducerea Partidului Social Democrat a stabilit sambata convocarea Consiliului National al formatiunii pentru 22 februarie.
Acest for - al doilea dupa congres ca putere de decizie - se va reuni astfel pentru prima oara de la Congresul PSD din decembrie 2006 si va avea ca principal obiectiv alegerea presedintelui, a trezorierului si a structurilor Consiliului National. Consiliul National al PSD nu va discuta despre candidatii pentru alegerile locale, acestia urmand a fi validati de un alt consiliu al PSD care va fi convocat pana la acest scrutin.

In data de 22 februarie, social-democratii vor vota structurile Consiliului National si vor valida oferta de guvernare, respectiv strategia de guvernare a PSD, au precizat sursele citate. Discutiile s-au oprit la un moment dat si pe un “subiect fierbinte” vehiculat din partea PSD in ultima perioada: alegerea lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Consiliului National. In timp ce Nastase se bucura de sustinerea unora dintre social-democrati, o serie de participanti la reuniunea de la Arges au pledat pentru “respectarea statutului PSD”, document ce prevede ca, pentru a putea candida la sefia unui astfel de for, respectivul social-democrat nu trebuie sa fie urmarit penal sau sa aiba probleme in justitie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.