Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a spus ca data propusa de Emil Boc pentru alegerile locale (25 mai) coincide cu cea exprimata de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.

"Este pentru prima data cand parerile liderilor PNL si PD-L coincid", a declarat Orban, citat de Mediafax.
"Nu s-a luat o decizie cu privire la data alegerilor locale, aceasta urmand a fi luata dupa consultarea tuturor partidelor parlamentare. Noi inclinam spre o data cum ar fi 25 mai, care nici sa nu prelungeasca peste termen mandatul alesilor locali si nici sa nu se suprapuna peste Campionatul European de Fotbal", a adaugat vicepresedintele liberal.

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca 25 mai si 8 iunie sunt date perfecte pentru desfasurarea alegerilor locale, democrat-liberalii solicitand Guvernului sa stabileasca "imediat" data acestor alegeri, pentru a nu exista confuzie la nivelul administratiilor locale. Boc spera ca, "premierul nu a inteles luna octombrie sau luna noiembrie" atunci cand a spus ca aceste alegeri nu trebuie sa se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de Fotbal (7 - 29 iunie). De asemenea, Boc a declarat ca PD-L solicita Executivului sa stabileasca "imediat" data alegerilor locale, "pentru a elimina orice ambiguitate si suspiciune cu privire la mutarea acestora". Presedintele PDL a aratat ca masura e necesara pentru a nu exista suspiciuni referitoare la eventuale trocuri politice, dar si pentru a nu exista "confuzie la nivelul administratiilor locale".

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat, sambata ca formatiunea din care face parte este de acord, de principiu, cu organizarea alegerilor locale la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie. "Nu avem obiectii de principiu cu privire la aceste date", a mentionat Lucian Bolcas.

Legat de aceasta problema UDMR este de acord cu organizarea primului tur al alegerilor locale in data de 25 mai si a turului doi in data de 8 iunie, declarat, sambata, vicepresedintele Uniunii, Laszlo Borbely, referindu-se la propunerea facuta de PD-L. "Noua ne convine aceasta data", a precizat Borbely, adaugand, insa ca aceasta nu poate fi considerata initiativa PD-L, deoarece este vehiculata de cateva saptamani. El a spus ca este vorba despre o data propusa de mai multe partide, la care s-a raliat si PD-L.

In opinia sa, organizarea alegerilor locale la aceasta data este "fezabila" si corespunde prevederilor constitutionale.

Laszlo Borbely a mai spus ca, in aceste conditii, Guvernul ar trebui sa anunte data organizarii alegerilor locale pana in data de 20 februarie. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca data alegerilor locale va fi stabilita dupa o consultare cu liderii partidelor parlamentare. Premierul a afirmat, saptamana trecuta, ca nu are in vedere amanarea alegerilor locale, programate pentru vara acestui an, singura sa grija fiind ca acest scrutin sa nu se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de Fotbal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.