"Este pentru prima data cand parerile liderilor PNL si PD-L coincid", a declarat Orban, citat de Mediafax.
"Nu s-a luat o decizie cu privire la data alegerilor locale, aceasta urmand a fi luata dupa consultarea tuturor partidelor parlamentare. Noi inclinam spre o data cum ar fi 25 mai, care nici sa nu prelungeasca peste termen mandatul alesilor locali si nici sa nu se suprapuna peste Campionatul European de Fotbal", a adaugat vicepresedintele liberal.

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca 25 mai si 8 iunie sunt date perfecte pentru desfasurarea alegerilor locale, democrat-liberalii solicitand Guvernului sa stabileasca "imediat" data acestor alegeri, pentru a nu exista confuzie la nivelul administratiilor locale. Boc spera ca, "premierul nu a inteles luna octombrie sau luna noiembrie" atunci cand a spus ca aceste alegeri nu trebuie sa se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de Fotbal (7 - 29 iunie). De asemenea, Boc a declarat ca PD-L solicita Executivului sa stabileasca "imediat" data alegerilor locale, "pentru a elimina orice ambiguitate si suspiciune cu privire la mutarea acestora". Presedintele PDL a aratat ca masura e necesara pentru a nu exista suspiciuni referitoare la eventuale trocuri politice, dar si pentru a nu exista "confuzie la nivelul administratiilor locale".

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a declarat, sambata ca formatiunea din care face parte este de acord, de principiu, cu organizarea alegerilor locale la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie. "Nu avem obiectii de principiu cu privire la aceste date", a mentionat Lucian Bolcas.

Legat de aceasta problema UDMR este de acord cu organizarea primului tur al alegerilor locale in data de 25 mai si a turului doi in data de 8 iunie, declarat, sambata, vicepresedintele Uniunii, Laszlo Borbely, referindu-se la propunerea facuta de PD-L. "Noua ne convine aceasta data", a precizat Borbely, adaugand, insa ca aceasta nu poate fi considerata initiativa PD-L, deoarece este vehiculata de cateva saptamani. El a spus ca este vorba despre o data propusa de mai multe partide, la care s-a raliat si PD-L.

In opinia sa, organizarea alegerilor locale la aceasta data este "fezabila" si corespunde prevederilor constitutionale.

Laszlo Borbely a mai spus ca, in aceste conditii, Guvernul ar trebui sa anunte data organizarii alegerilor locale pana in data de 20 februarie. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca data alegerilor locale va fi stabilita dupa o consultare cu liderii partidelor parlamentare. Premierul a afirmat, saptamana trecuta, ca nu are in vedere amanarea alegerilor locale, programate pentru vara acestui an, singura sa grija fiind ca acest scrutin sa nu se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de Fotbal.