Cu toate acestea, cele mai controversate chirii din tara vor ramane cu mult sub pretul pietei.

Chiriile vor creste mai putin pentru apartamentele de bloc si de la trei pana la patru ori pentru vilele aflate in zona centrala a capitalei, ocupate de fostii demnitari. Insa pentru actualii demnitari, care au dreptul legal sa ocupe locuinte de serviciu, nu vor fi majorate chiriile.

Secretarul General al Guvernului, Ilie Bolojan admite insa ca nici acum chiriile RAPPS nu sunt la nivelul pietei. "Pana acum preturile de inchiriere erau de un euro pe metru patrat, iar de acum incolo vor varia intre 2 si 4 euro."

"Este un pret care se apropie oricum de valorile de pe piata si in acest fel cei care stau de ani de zile si nu pleaca de la Regie se vor gandi de mai multe ori daca vor sta in continuare sau nu pentru ca oricum Regia va scoate aceste case la licitatie", spune Ilie Bolojan.

Conform legii, statul suporta o parte din costurile de cazare ale demnitarilor in functie. Fosti si actuali demnitari, fundatii, societati comerciale, partide dar si alte persoane fizice, ocupa mai mult de 500 de imobile ale RA-APPS, pentru care platesc chirii lunare cuprinse intre 60 si 1000 de lei, in functie de suprafata disponibila.

In urma deciziei Curtii Constitutionale acele contracte ale chiriasilor din casele RA-APPS, care expira in urmatoarele luni, vor fi prelungite doar pana la jumatatea anului. Timp in care fostii demnitari trebuie sa paraseasca imobilele.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.