In ciuda unei cariere de succes in domeniul afacerilor si a unor repetate actiuni de imagine, Dan Voiculescu ramane unul dintre cei mai antipatizati politicieni din Romania.

Voiculescu a reusit, in interval de numai cateva zile, sa provoace doua scandaluri imense. Unul legat de desfas urarea controversata a congresului PC, in care a impus-o pe Daniela Popa in fruntea partidului. Al doilea: desfiintarea CNSAS, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca legea de functionare a acestei institutii nu corespunde Legiii Fundamentale.

Cele doua momente nu sunt legate atat prin desfasurarea in timp (contestat ia la CNSAS fusese depusa de mai multa vreme), cat prin mentalitatea din spatele lor: aceea ca oamenii fostului regim sunt mai presus de regulile societatii, iar daca, totusi, prin aplicarea exacta a acestora pierd, trebuie schimbate regulile.

Partidul sau nu a intrat in parlament decat pe listele PSD, in 2000 si in 2004, fiind ales de fiecare data de social-democrati ca patron media si nu ca sef de partid. Cu toate ca PSD l-a introdus de doua ori in parlament, Dan Voiculescu nu a ezitat in 2004 sa sara in barca Aliantei D.A. pentru a fi la putere.
Mai mult, la un moment dat, Dan Voiculescu avea sa-si doreasca si postul de vicepremier. Dar a primit o noua lovitura in contextul desecretizarii dosarelor fostei Securitati. CNSAS avea sa primeasca un dosar pe care, la prima verificare a lui Voiculescu, cand acesta a candidat pentru Senat, nu il avea. Colegiul a decis ca Voiculescu a facut politie politica, avand numele conspirativ „Felix“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.