Secretarul executiv al Partidului Democrat Liberal (PD-L), Vasile Blaga, il invita pe vicepresedintele conservator Codrin Stefanescu sa restituie personal diferenta intre suma pe care acesta a afirmat ca democrat-liberalii intentioneaza sa o cheltuiasca in campania pentru alegeri si bugetul real al acestora.
”Il stiu pe domnul Codrin Stefanescu ca un om care e in stare sa faca ceea ce promite. (...) Il apreciez pentru ca e un om plin de viata intr-un partid mort. Dar, daca va sesiza in vreun fel ca PD-L va cheltui jumatate din suma pe care o prognozeaza, as fi fericit sa-mi restituie personal diferenta', a declarat Blaga, in replica la afirmatiile lui Stefanescu.Secretarul general al PD-L a evitat sa faca alte precizari in legatura cu bugetul pe care PD-L il pregateste pentru alegerile locale, insa a subliniat ca acesta se va incadra in prevederile legale privind finantarea partidelor politice. “In orice sistem democratic, toate formatiunile politice au obligatii clare fata de legea partidelor politice”, a afirmat Blaga.

Vicepresedintele Partidului Conservator Codrin Stefanescu a anuntat ieri constituirea unei comisii de monitorizare a modalitatii de alocare si cheltuire a fondurilor de campanie, precum si a sponsorizarilor si licitatiilor acordate “firmelor de casa ale PD-L”.”Il anuntam pe liderul PD-L, Emil Boc, ca suntem foarte atenti la modul de aranjare a bugetelor lunare pentru campania electorala. Vorbim despre un jaf grav la adresa banului public si se pregatesc tunuri grele. (...) Din informatiile noastre, PD-L se lanseaza cu un buget intern mai mare de 12 milioane de euro si aceasta informatie era doar de saptamana trecuta. Avem foarte multe exemple, pe care le vom face publice peste doua saptamani, privind in special firme care primesc tot felul de contracte si licitatii care nu se justifica”, a afirmat Codrin Stefanescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.