Presedintele PC Prahova, Florin Anghel, care a pierdut functia de presedinte al partidului la Congresul extraordinar de duminica trecuta in fata deputatului Daniela Popa, contesta rezultatele alegerilor din PC.

Florin Anghel, a declarat ieri pentru Cotidianul ca a depus contestatie oficiala privind rezultatul votului pentru sefia partidului de la congresul de duminica. Marti seara a trimis, prin fax, la sediul central al Partidului Conservator, contestatia sa privind rezultatul scrutinului din cadrul Congresului Extraordinar de duminica trecuta, el primind, tot prin fax, numar de inregistrare la contestatia depusa. „Am contestat neorganizarea unui tur secund, cum prevede statutul nou votat, pentru situatia in care nici un candidat nu a obtinut 50% din sufragii. Adica asa cum s-a intimplat. Am mai contestat si faptul ca insumarea voturilor obtinute de cei trei candidati a depasit cu 12 numarul voturilor valabil exprimate“.

El a explicat pentru Curierul National ca, dupa incheierea numaratorii voturilor din cadrul Congresului, de la tribuna s-a anuntat ca au fost 1208 voturi, dintre care 1. 200 valabil exprimate, opt fiind nule. "Faceti un calcul: 570 de voturi pentru Daniela Popa, plus 557 de voturi acordate mie, plus 85 de voturi pentru Sabin Cutas, inseamna mai mult de 1.200 de voturi, atat cat s-a spus de la tribuna ca au fost voturi valabile", a spus Anghel.

Pana in prezent, presedintele PC Prahova nu a avut nicio aparitie publica in care sa-si exprime un punct de vedere privind rezultatul alegerilor de la Congresul Extraordinar al PC de duminica trecuta.
La o zi de la congres, Anghel a trimis, prin fax, presei o declaratie politica in care spunea ca are nevoie de timp pentru "o analiza obiectiva a celor intamplate" si pentru a se sfatui cu toti colegii care l-au sustinut. Liderul prahovean a mai declarat ca asteapta raspunsul oficial la contestatie si, in functie de acest raspuns, va face pasii urmatori. „Dl Codrut Seres a dat deja un asa-zis raspuns prin intermediul presei, spunind ca aceasta contestatie nu are obiect. Un raspuns oficial se da in scris si nu prin intermediul presei. Poate dl Seres sa aiba dreptate si sa nu existe obiect, deoarece noua conducere inca nu a fost validata la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Nu exclud varianta sa contestam la aceasta instanta rezultatele scrutinului“, a completat Anghel.

Congresul extraordinar al PC a degenerat intr-un scandal dupa ce Dan Voiculescu a proclamat-o presedinte al PC pe Daniela Popa, desi, potrivit statutului proaspat votat, se impunea organizarea unui nou tur de scrutin. Daniela Popa a obtinut 570 de voturi, Florin Anghel - 557, iar senatorul Sabin Cutas - 85. Potrivit anuntului oficial, au fost inregistrate 1.200 de voturi valabil exprimate si 8 voturi anulate. Insumarea voturilor obtinute de cei trei candidati, 1.212, depaseste numarul voturilor exprimate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.