Presedintele Traian Basescu le-a trimis scrisori liderilor de partide parlamentare in care a pledat pentru sustinerea si aprobarea votului uninominal majoritar in doua tururi de scrutin.
Potrivit reprezentantilor formatiunilor cu reprezentare in Parlament, citati de Mediafax, scrisorile de la Cotroceni au ajuns la partide in cursul zilei de ieri.

Argumentele lui Basescu fac trimitere la rezultatele referendumului din noiembrie anul trecut si care ar trebui sa oblige partidele politice sa sustina un alt proiect de vot uninominal decat cel asumat de Guvern. Legea Executivului se afla deocamdata in dezbaterea Comisiilor juridice. intre timp, varianta de vot uninominal propusa de seful statului este cuprinsa intr-un proiect depus de parlamentarii PD-L.
Odata cu saptamana viitoare, cand va incepe o noua sesiune parlamentara, alesii si-au luat responsabilitatea de a adopta un nou sistem electoral.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.