Acest lucru s-a intamplat dupa o lunga absenta cauzata de faptul ca in luna iulie a anului trecut demisionase din functia de vicepresedinte al partidului in urma unor divergente cu Mircea Geoana si cu organizatia de Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie.

Gestul lui Dancu de a reveni la sedintele conducerii centrale a PSD vine dupa ce, saptamana trecuta, la Conferinta PSD Cluj care l-a ales drept presedinte de filiala, liderul formatiunii social-democrate, Mircea Geoana, facuse un apel tocmai in sensul unei astfel de reveniri.

La randul sau, intervievat de Cronica Romana asupra eventualului come-back al lui Vasile Dancu, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu, cel care a avut de-a lungul vremii mai multe „meciuri” cu liderul clujean, a dat un raspuns evaziv. “Nu stiu, nu vreau sa ma pronunt. Dansul (Vasile Dancu - n.r.) s-a retras din functia de vicepresedinte, acum vad ca a fost ales presedintele Organizatiei de la Cluj, nu pot sa judec”, spusese presedintele de onoare al PSD martea trecuta, atunci cand adaugase totusi ca el nu ii poarta ranchiuna lui Dancu.

„Am acceptat sa revin, dupa ce Mircea Geoana mi-a facut public aceasta solicitare la Conferinta organizatiei Cluj si dupa ce am fost ales presedinte al organizatiei. Vine o perioada electorala si avem un program al nostru, al Transilvaniei, care trebuie sustinut“, a declarat Dancu pentru EVZ, dupa participarea la prima sedinta a conducerii PSD. „Este un lucru bun ca Vasile Dancu a revenit la masa decizionala a partidului“, a comentat Mircea Geoana.

La sedinta de luni a Biroului Permanent al PSD - la care pe langa Dancu, participa practic toti cei care fac parte din conducerea formatiunii - este programata si o intalnire cu reprezentantii ai Partidului Ecologist Roman.