Cu cinci zile inainte de votul Parlamentului European care va da unda verde tratatului de aderare a Romaniei si a Bulgariei, Comisia mixta Romania-UE cere Bucurestiului sa elimine recursul in anulare.
Conform formularii din proiectul de recomandari - pe care parlamentarii romani vor sa o elimine o data cu prezentarea amendamentelor -, Comisia mixta Romania-UE "reitereaza invitatia" adresata in trecut autoritatilor romane de a elimina recursul in anulare in cauzele penale.

Parlamentarii romani din comisie au fost uimiti sa constate existenta acestui punct in proiectul de recomandari care urmeaza sa fie adoptat astazi, la finalul celor doua zile de lucrari, in conditiile in care acest drept al procurorului general a fost eliminat din legislatia romana inca din perioada guvernului PSD. "Este vorba de o crasa lipsa de comunicare", diagnostica ieri cauza anomaliei chiar un reprezentant PSD din comisie.

Vrea Romania cu adevarat in UE?

Deputatul socialist spaniol Miguel Angel Martinez a formulat mai multe intrebari legate de aderarea Romaniei, printre care si aceea daca "pentru Romania aderarea la UE este o prioritate strategica". Mai exact, daca Bucurestiul vrea sa faca parte din "proiectul politic UE" si nu numai sa apartina geografic structurii continentale. "Trebuie sa fim absolut siguri", a spus el, fara ca altcineva din comisie sa ii dea vreo replica. Tot el a mai insistat pe faptul ca trebuie ca romanilor sa li se explice ca reformele sint o necesitate pentru functionarea si credibilitatea democratiei romanesti si nu reprezinta pretul aderarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.