Mai multe filiale liberale din Transilvania si Banat sunt tensionate din cauza deciziilor impuse de la Bucuresti referitoare la conducerile locale.
Deciziile luate de conducerea PNL de la Bucuresti, in urma esecului de la alegerile pentru Parlamentul European, nasc tensiuni in unele filiale judetene ale PNL din Transilvania si Banat. Astfel, la Cluj, eliminarea din structurile de conducere a liderului municipal, viceprimarul Adrian Popa, a generat nemultumirea conducerii filialei Cluj-Napoca, care a reclamat la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului dizolvarea biroului municipal.

Mai mult, decizia luata la Bucuresti vine pe fondul unor dispute intre Popa si liderul judetean, Marius Nicoara, dar si intre Popa si succesorul sau, deputatul Horea Uioreanu. Acesta a fost numit presedinte interimar al organizatiei municipale, dupa ce, la alegerile interne abia obtinuse ultimul loc in cadrul Biroului Politic Municipal. Atmosfera este tensionata si in PNL Mures, unde la sfarsitul anului trecut deputatul Eugen Nicolaescu, liderul organizatiei judetene, a fortat demisia Biroului Politic Judetean ca urmare a rezultatelor slabe obtinute la euroalegeri. Tot atunci, Nicolaescu i-ar fi amenintat pe liberalii mureseni ca, daca vor continua disputele, va parasi organizatia pentru a prelua sefia PNL Sibiu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.