Consiliul organizatiei PSD Bucuresti s-a intrunit pentru a discuta esecul electoral de la municipale. Numai ca pe agenda evenimentele de ultima ora au inscris si punerea in discutie a calitatii de membru al partidului detinuta de cel mai proaspat acuzat din randurile sale, marele sau sponsor, voiajorul prezidential din vremea lui Iliescu bi-cetateanul Omar Hayssam. Respectiva dezbatere a pus in umbra obiectivul anuntat al sedintei.

Inainte de reuniune, presedintele actual al partidului, Adrian Nastase, cauta sa-i fixeze coordonatele privind primul punct tulburat de polemica iscata in urma criticilor aduse mai-marilor conducerii nationale de candidatul perdant Marian Vanghelie. "Nu ne ajuta o astfel de atitudine, spunea domnul Nastase. De acum sper sa existe o formula serioasa, responsabila, pe care sa gandim pentru viitor varianta cea mai buna de competitie si de castig". Ce a urmat demonstreaza ca nu exista o asemenea varianta dupa toata balacareala in coruptie si greseli politice.

Este uneori inevitabil ca atunci cand perdantii se simt stransi cu usa sa arunce vina unul pe celalalt. Sau sa ascunda pana la urma totul sub pres. A fost aparent mai usor sa se anunte excluderea lui Hayssam decat sa se stearga impresia penibila produsa de atacurile lui Vanghelie. Pe el nu-l exclud pentru ca asteapta probabil sa se declare din nou independent. Pana atunci domnul Dan Ioan Popescu a anuntat spalarea riguroasa a dosarelor membrilor PSD din Capitala. Poate ar trebui inainte de toate sa se explice cinstit in fata opiniei publice cum de a ajuns in randurile sale un Hayssam. Dar parca numai de el este vorba? Partidul acesta a strans sub steagul sau atatia inculpati, unii in inchisoare, altii pe drumul spre ea incat ar putea sa se numeasca partidul puscariasilor.

Zvonurile ca, in urma esecurilor sale, liderul organizatiei de Bucuresti ar putea fi marginalizat nu au sanse sa se materializeze, deoarece insusi presedintele de facto, Ion Iliescu, a declarat ca nu este necesar ca PSD sa-si sanctioneze conducatorii care inregistreaza esecuri politice. Domnul Iliescu stie bine ca un infrant ca D.I.P. va fi cel mai zelos slujitor in opera de demolare a oricarei opozitii la operatia "reales la Congres". Doar organizatia de Bucuresti a votat cu toate mainile ridicate o prima rezolutie in acest sens. Orice veleitate de contracarare este starpita din fasa.

Pana si grupul care a incercat sa lanseze o actiune paralela cu cea de la Cluj, asa-zisii reformatori din Bucuresti, in frunte cu Geoana si Duvaz, afirma ca platforma lor este pe termen mediu si lung, nu pentru viitorul Congres. Adica o varianta pesedista la formula "calendelor grecesti", un fel de "poimarti" autohton. Inca o formula "serioasa" si "responsabila", cum vrea domnul Nastase. Numai ca diversele dezvaluiri ce par sa se inmulteasca vor tine in continuare PSD sub stare de asediu, din care nu se va putea iesi onorabil si responsabil cu retorica de covor. Prea multe si-au permis pentru a putea duce o tara intreaga cu presul tot timpul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.