"Ar fi fost putin caraghios din partea noastra sa dam o declaratie si colegii dumneavoastra ziaristi, pe care dorim sa-i vedem aici in Romania, sa fie cu adevarat la fortele aliate", a explicat, ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, decizia acestei institutii de a amana adoptarea unei declaratii in care sa ceara sprijinul Parlamentului irakian pentru eliberarea celor trei ziaristi romani disparuti in Irak. Totusi, Vacaroiu a fost destul de prudent atunci cand a fost intrebat daca are informatii suplimentare despre soarta celor trei. "Lucrurile sunt destul de confuze.

Majoritatea televiziunilor au transmis o seara intreaga diferite variante legate de cei trei ziaristi, ca sunt eliberati, ca sunt la fortele aliate, ca sunt la ambasada", a spus el, precizand ca in sedinta de miercuri a conducerii Senatului nu au aparut informatii suplimentare. Nicolae Vacaroiu a declarat marti, dupa o intrevedere cu ambasadorul Irakului la Bucuresti, ca Senatul ar putea adopta joi o declaratie catre Parlamentul irakian, in care sa se ceara sprijin pentru rezolvarea rapida a situatiei celor trei ziaristi disparuti.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.