Fostul lider municipal al PLD Bistrita, Ioan Georgiu, demisionat din partid in urma fuziunii liberal-democratilor cu PD, a fost ales sambata in functia de vicepresedinte cu probleme de propaganda al filialei judetene a PRM Bistrita-Nasaud.

Fostul lider municipal al PLD Bistrita a fost ales in aceasta functie alaturi de Viorel Cotutiu, fost lider judetean al PUNR, demisionat din PC, informeaza Mediafax.

Presedintele filialei judetene a PRM, deputatul Ioan Aurel Rus, a declarat ca functii de conducere, insa la nivel municipal, vor mai primi si cei opt fosti membri ai Biroului Municipal al Partidului Liberal-Democrat Bistrita. Deputatul Ioan Aurel Rus i-a urat lui Ioan Georgiu "bun venit acasa" dupa circa un deceniu in care acesta a migrat de la PRM. Pe de alta parte, Rus a explicat ca Viorel Cotutiu va fi vicepresedinte cu probleme organizatorice. La plenara judeteana, la care a participat si secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a fost analizata activitatea tuturor organizatiilor locale.

Decizia de a inlocui din functii noua presedinti de organizatii locale care au obtinut rezultate slabe la euroalegeri a fost amanata. In schimb, s-au stabilit reguli noi pentru liderii locali. "Am cerut fiecarui presedinte de organizatie sa obtina in fiecare sectie de votare cel putin 50 de voturi daca vrea sa mai ramana in partid cu noi. Aceasta este stacheta pe care am ridicat-o si de la ea nu vom face rabat", a declarat Ioan Aurel Rus.

La plenara judeteana a PRM Bistrita-Nasaud au participat circa o suta de persoane. PRM nu a anuntat insa niciun nume de candidat pentru functiile de primari, pe motiv ca acestia sunt oameni de afaceri si risca sa fie hartuiti de institutiile statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.