UDMR are nevoie de reforma. Asa sustin senatorii Peter Eckstein Kovacs si Gyorgy Frunda. Eckstein Kovacs spune totodata ca organizatia condusa de Marko Bela sufera de misoginism.

Marko Bela respinge acuzatia si spune ca un eventual congres extraordinar poate avea loc in UDMR doar daca se schimba sistemul electoral in Romania.

Despre avertismentul senatorului Eckstein Kovacs Peter, potrivit caruia UDMR nereformata ar putea pierde la urmatoarele alegeri, presedintele Uniunii, Marko Berla, a declarat ca senatorul a avut intotdeauna astfel de aprecieri. "UDMR, in primul rand, nu este un partid, nici nu cred c-ar trebui sa devenim. Reforma nu este un act singular UDMR... Eckstein intotdeauna a apreciat asa:(ca UDMR risca sa piarda alegerile - n.r.) si acum un an, si acum doi ani"

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs anunta recent ca va propune la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR, convocarea unui Congres extraordinar al Uniunii si restructurarea acestei formatiuni politice. Eckstein a avertizat saptamana trecuta intr-o conferinta de presa ca UDMR, in actuala forma de organizare, nu va avea succes la alegerile parlamentare. "La alegerile parlamentare, cu aceasta forma de organizare in care suntem in momentul de fata, cu acest partid concurent, UCM, cu numarul de voturi pe care l-am luat la Parlamentul European, nu putem sa avem succes, este clar. Trebuie sa miscam, trebuie regandita structura UDMR, trebuie adoptat un nou statut, sa mai deschidem portile si pentru altii, sa aducem fete credibile in Uniune", a afirmat senatorul UDMR, citat de Jurnalul National.

Eckstein Kovacs a sustinut ca UDMR este „cea mai misogina formatiune din Romania”, deoarece nu are reprezentante din randul femeilor. El a cerut chiar organizarea unui Congres extraordinar pentru restructurarea Uniunii, ideea fiind respinsa insa de Marko Bela, dupa cum relateaza Gandul.

Reuniti in cadrul Consiliul Reprezentantilor Unionali, liderii UDMR au adoptat un document prin care candidatii din partea Uniunii la primariile oraselor sa aiba studii superioare. “Este o recomandare, sa aiba studii superioare. Iar cei care vor sa candideze la primariile de comune, macar opt clase”, a spus vicepresedintele executiv al formatiunii, Laszlo Borbely.

Romania Libera mentioneaza ca sambata, membrii CRU au hotarat, dupa indelungate dispute, retragerea sprijinului politic in cazul deputatului Toro T. Tibor, acuzat ca a facut campanie electorala impotriva UDMR cu prilejul alegerilor europarlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.