Oamenii lui Becali din fruntea filialei doljene au fugit cu arhiva partidului. in urma lor, ei au lasat doua scaune rupte, iar secretarul general al filialei abia a putut sa scape cu stampila.

Conflictul tinde sa capete proportii penale, intrucat fostii lideri Marius Deca si Cornel Stanescu nu vor sa restituie arhiva filialei decat contra unei sume de bani. „Dupa ce au pus mana pe dosare, mi-au strigat ca vor 20.000 de euro de la dl Becali, pentru ca atat ar fi investit in partid", a declarat secretarul general PNG Dolj Aurelian Dumitru, pentru Adevarul.

Desi au fost demisi inca din 17 ianuarie, Deca si Stanescu au organizat, miercuri, o conferinta de presa, anuntand ca demisioneaza in bloc si trec cu 60 de organizatii la PNL. Acestia l-au acuzat dur pe Gigi Becali in conferinta de presa, spunand ca nu-i pasa de soarta partidului si ca i-a mintit pe taranii doljeni ca le va trimite saci cu bani daca vor vota PNG-CD.

Becali, la auzul pretentiilor proaspetilor demisi, a lasat deoparte apelul la mania divina trecand la masuri mai pamantesti. "O sa aduca ei, penalii, arhiva cu propria lor manuta, daca nu vor sa ajunga la mititica. Nici nu va fi nevoie sa ajung in justitie", a sustinut liderul PNG.

Gandul informeaza ca dupa esecul de la alegerile europarlamentare, aproape 10.000 de membri au parasit partidul lui Gigi Becali. Mai multe organizatii au plecat in bloc de la PNG numai in ultima saptamana, anuntand inscrierea in formatiuni ca PNL, PSD sau chiar PIN. Principalul motiv de nemultumire l-a constituit „lipsa de comunicare“ a lui Becali si a celorlalti lideri de la centru cu filialele.

Filiala PNG-CD Vrancea (2.000 de persoane) a fuzionat deja cu PNL, acuzand faptul ca Gigi Becali nu are „nici o strategie sau program“. „Este inadmisibil ca nici macar in campania electorala sa nu poti discuta cu conducerea partidului“, a afirmat Constantin Buza, fostul reprezentant al PNG Vrancea. La Iasi, au parasit organizatia PNG-CD peste 600 de membri, cu totii trecand la PIN. si organizatia PNG Odobesti a trecut la PSD, cei aproximativ 400 de membri sustinand ca formatiunea lui Becali „face figuratie pe scena politica romaneasca“.

Dan Pavel, fost presedinte executiv al PNG si apropiat al patronului stelist, considera ca oamenii sunt lasati intentionat sa plece. „Gigi Becali face deliberat acest lucru pentru a vedea cine sunt oportunisti si cine ii este credincios. Asa se explica lipsa lui de reactie“, a afirmat Pavel.

In urma cu trei luni, Becali a afirmat ca se va retrage din viata publica daca nu va castiga alegerile parlamentare din acest an sau alegerile prezidentiale din 2009. „Daca nu reusesc, ma retrag nu din viata politica, ci din viata publica. Nu ma mai vedeti!“, a spus atunci presedintele PNG.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.