Cea mai buna solutie pentru ca minoritatea maghiara din Romania sa se bucure de reprezentare este ca UCM si UDMR sa gaseasca o modalitate de colaborare.

Sfatul a venit de la presedintele Parlamentului Ungariei, Szili Katalin, dupa o intalnire pe care a avut-o, zilele trecute, cu liderul UDMR, Marko Bela.

"Dorinta clasei politice de la Budapesta este sa maximizam reprezentarea maghiarilor din Romania. Nu cred ca, in sine, competitia dintre UDMR si UCM poate asigura cresterea reprezentarii comunitatii maghiare din Romania, ci mai degraba ca cele doua organisme trebuie sa gaseasca un modus vivendi", a venit declaratia lui Szili Katalin.

Constient de tensiunile dintre cele doua Uniuni reprezentative pentru maghiarii din Romania, presedintele Parlamentului Ungariei a sustinut ca va purta discutii si cu Laszlo Tokes, in calitatea acestuia de europarlamentar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.