"Imi revine sarcina sa va anunt oficial decizia pe care am luat-o cu privire la candidatul pe care il va avea PIN pentru Primaria Generala a Capitalei. I-am propus colegului meu Cozmin Gusa sa-si schimbe proiectul politic personal - acela de a candida la Presedintia Romaniei in 2009 - si sa candideze la Primaria Capitalei, pentru ca reforma politica nu poate sa inceapa decat de la nivelul administratiei publice", a declarat Sandru.

Ea a adaugat ca PIN a comandat un studiu la nivelul Bucurestiului si, in acelasi timp, a facut o "compilatie" intre patru sondaje de opinie - INSOMAR, IMAS, CURS si CSOP.

"Am incercat sa-i analizez pe cei despre care se vehiculeaza ca ar urma sa candideze: de la PSD pe Marian Vanghelie, Cristian Diaconescu, Victor Ponta si Sorin Oprescu, de la PNL pe Ludovic Orban, Andrei Chiliman si Norica Nicolai, iar de la PDL pe Adriean Videanu, Liviu Negoita, Razvan Murgeanu, Vasile Blaga si Silviu Prigoana. In urma analizei, de departe, pe primul loc se afla Cozmin Gusa", a afirmat deputatul PIN, precizand ca studiul sociologic la care face referire nu va fi facut public.

Sandru a mai spus ca decizia candidaturii lui Cozmin Gusa la Primaria Capitalei a fost luata in unanimitate.
"I-am spus colegului meu ca eu sunt un candidat cu sanse, iar el este un candidat care castiga. Pornim, asadar, din postura de favoriti", a conchis Lavinia Sandru.