Premierul le-a promis primarilor PNL ca nu va ceda presiunilor PSD de a cupla localele cu parlamentarele, in luna noiembrie.
Alegerile locale nu vor fi amanate, le-a promis premierul Calin Popescu-Tariceanu primarilor liberali. Seful guvernului se va prezenta in fata partidelor parlamentare cu propunerea ca romanii sa voteze pe 25 mai, pentru primul tur, si 8 iunie, in turul doi de scrutin. Campania electorala urmeaza sa inceapa pe 25 aprilie si va dura 30 de zile.

Calculele PSD

La inceputul acestui an, social-democratii au propus guvernului Tariceanu amanarea alegerilor locale pentru luna noiembrie. Liderul PSD, Mircea Geoana, a recunoscut, la aceea vreme, pentru „Evenimentul zilei”, existenta acestei tentative.

„Nu am luat inca o decizie. Deocamdata, analizam aceasta idee de a cupla alegerile. Exista argumente puternice si pro, si contra”, declara, la vremea respectiva, Mircea Geoana. PSD-istii erau motivati de dorinta de a castiga cateva luni in care presedintii de consilii judetene PSD sa cheltuiasca in scop electoral banii oferiti de guvernul Tariceanu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.