Europarlamentarul Corina Cretu a trimis, sambata, o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu si primului ministru Calin Popescu Tariceanu, in care atrage atentia asupra faptului ca bilantul primului an de cand Romania a devenit membru al Uniunii Europene este ‘’dezamagitor, neatingandu-se nici unul dintre obiectivele pe care tara noastra le-a anuntat inainte de aderare’’.
Corina Cretu afirma in scrisoare ca ''Romania a primit numeroase reprosuri din partea organismelor comunitare pentru decizii care contravin politicilor europene si angajamentelor asumate de tara noastra''.

''In conditiile interminabilelor scandaluri si lupte intre Palate, structurarea unei veritabile politici europene este ultima dumneavoastra preocupare. Constat acest lucru cu mare tristete, cu atat mai mult cu cat Romania ar putea juca un rol mult mai important in Uniunea Europeana, daca i-ar fi clare interesele pe care vrea sa le promoveze si mijloacele pe care intelege sa le foloseasca pentru asta'', se arata in scrisoarea deschisa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.