Liberalii par gata sa accepte s-o mute pe Norica Nicolai la Aparare sau Munca, desi la nivel oficial aceasta ipoteza este respinsa categoric.

PNL discuta astazi la BPC cazul Nicolai. Va fi prezentat continutul textului prin care Guvernul intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala. Nu este exclus de pe agenda nici cazul Orban.

Conducerea PNL se reuneste, astazi, in prima sedinta din 2008 a Biroului Politic Central (BPC) al formatiunii, situatia Noricai Nicolai urmand a fi principala tema de dezbatere, in conditiile in care premierul Calin Popescu Tariceanu cauta solutii pentru iesirea din aceasta criza. Pana acum, sedinta BPC pe aceasta tema a fost amanata de doua ori.

Tariceanu intentioneaza sa faca o informare, in cadrul Biroului Politic Central, cu privire la discutiile avute cu presedintele Traian Basescu pe tema refuzului sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai la conducerea Ministerului Justitiei. Surse liberale sustin ca premierul este nemultumit de criza declansata de nominalizarea vicepresedintelui PNL pentru Ministerul Justitiei. Una dintre variantele luate in calcul in partid ar fi renuntarea Noricai Nicolai la postul pentru care a fost nominalizata si propunerea ei prin rocada cu Melescanu la Aparare sau la Munca si Protectie Sociala daca Paul Pacuraru va fi suspendat.

Norica Nicolai, sustinuta puternic de Crin Antonescu, Bogdan Olteanu si Ludovic Orban, este insa decisa sa mearga mai departe, sambata, la Conferinta Nationala a CSL, ea declarand categoric ca nu renunta la postul din fruntea Justitiei. Se pare insa ca Tariceanu intentioneaza sa le ceara astazi membrilor BPC un nou vot de sustinere pentru Nicolai. Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, i-a indemnat sambata pe reprezentantii Cluburilor Studentesti Liberale sa nu faca politica interpretand legile si Constitutia dupa bunul plac, la fel ca Basescu, mentionand ca PNL promoveaza tinerii, spre deosebire de alte partide unde tinerii imbatranesc pe culoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.