In cadrul intalnirii de sambata cu Comitetului Executiv al organizatiei PSD de femei, Mircea Geoana a dat startul la ' operatiunea amazoanelor'.

"Trebuie sa pregatim candidate care sa fie capabile sa se bata si sa castige bunavointa electoratului in circumscriptiile electorale. Eu as numi asta cu nume de cod pentru operatiunea noastra, operatiunea Amazoanelor", a spus Geoana, potrivit Ziua.

Liderul PSD le-a spus colegelor sale potrivit Cotidianul sa inceapa procesul de selectare a candidatelor pentru viitoarele alegeri parlamentare si le-a facut si citeva sugestii in acest sens: „Un partid social-democrat european nu are cum sa se complaca in stereotipul pagubos al Elenei Ceausescu. Va propun sa spargem acest mit pagubos care spune de fapt ca femeia in Romania este condamnata sa fie un jucator de gradul doi, ca femeia in Romania este condamnata sa fie doar mama, gospodina, eventual sa aiba o cariera in lumea privata, dar cu ce cost, cu ce sacrificii?“, a spus liderul PSD.

Gandul adauga ca seful PSD le-a indemnat pe colegele lui sa creeze o “retea” de amazoane la nivel national si sa primeasca in organizatie sange proaspat. Dupa care a incheiat cu o urare: “Sa fiti iubite, ca frumoase sunteti!”.

Imbujorate de atentia sefului lor, doamnele au promis sa fie mai bataioase. sefa lor, Rovana Plumb, s-a descris ca “o luptatoare”, spirit pe care va incerca sa-l insufle si PSD, acolo unde prima batalie se va da pentru obtinerea a 30% dintre candidaturile la alegerile locale pentru organizatia de femei.

Generos, Geoana a mai promis femeilor social-democrate 30% din ministerele unui viitor ipotetic guvern PSD, relateaza Romania Libera

La randul sau, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a realizat portretul "amazoanei" PSD. "Va fi nevoie de fibra si ca ale noastre colege sa fie extrem de bataioase in campania electorala care urmeaza. Conteaza ca in plan politic sa se manifeste aceasta fibra bataioasa", a spus Corlatean.

Presedinta organizatiei de femei a PSD, Rovana Plumb, a anuntat cateva candidaturi ale organizatiei de femei PSD la primariile unor orase mari: Ileana Savu, presedinta organizatiei de femei din sectorul 3, va candida la primaria acestui sector; Ana-Maria Vatafu, viceprimar in Tulcea, ar putea candida la primaria acestui oras, in timp ce presedinta organizatiei de femei din Alba, Doina Harda, va candida la primaria municipiului Alba-Iulia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.