Dupa ce pesedistii au facut pasul inapoi, renuntand la propriul proiect de lege si anuntand ca vor sustine varianta de vot uninominal pentru care si-a asumat Guvernul raspunderea, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a grabit sa reitereze ideea convocarii unei sesiuni extraordinare. Liberalul a
avansat pana si o perioada precisa: ultima saptamana a vacantei parlamentare. Singura conditie ar fi, in viziunea lui Olteanu, ca membrii Comisiei de cod electoral sa redacteze in timp util raportul la proiectul de lege.

"Vom avea o dezbatere si un vot in Camerele reunite pe legea votului uninominal imediat ce vom avea raportul. Dupa ce m-am consultat cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, am convocat Comisia de cod electoral, am sesizat-o cu decizia Curtii Constitutionale si asteptam cat de repede raportul prin care se va propune modificarea celor doua sau trei articole care au fost declarate neconstitutionale", a declarat Olteanu.

Afirmatiile presedintelui Camerei sunt insa contrazise chiar de membrii Comisiei de cod electoral. Vicepresedintele structurii, deputatul PD-L Valentin Iliescu ne-a declarat ieri ca nu a fost anuntat ca s-ar relua dezbaterile in comisie.