Maratonul audierilor la Comisia de ancheta a situatiei de la SRTV si SRR a continuat, ieri, cu un nou lot de angajati din televiziunea publica. Pe lista deputatilor si senatorilor figurau 55 de persoane. Cunoscuta realizatoare tv Lucia Hossu-Longin a deschis sedinta de ieri a comisiei cu o rafala de acuzatii la adresa lui Nicolau. Ea a vorbit, printre altele, si despre modul in care actualul sef al institutiei a inteles sa practice cenzura - "nu taind paragrafe din stiri, ci taind de la finantare orice emisiune care nu corespundea intereselor de atunci".

Potrivit realizatoarei, conducerea TVR a impus reguli stricte cu privire la mediatizarea fostei opozitii. "In cazul lui Corneliu Vadim Tudor, a fost ceva absolut apocaliptic. (...) Erai constrans sa nu-l dai pe post, apareau cel mult imagini de-ale sale, cu comentarii", a spus Lucia Hossu-Longin, continuandu-si lista exemplelor cu Victor Ciorbea sau Theodor Stolojan. Angajata TVR a dezvaluit cum, imediat dupa ce PSD a preluat puterea, in urma cu cinci ani, toate inregistrarile cu fostul presedinte Emil Constantinescu din arhiva departamentului de stiri au fost sterse.

"Pentru ei, istoria trebuia sa inceapa din 2000", a declarat Hossu-Longin. Prima intervievata din grupul pro-Nicolau a fost Iuliana Tudor, moderator al emisiunii "O vedeta populara", care a aratat ca s-a bucurat de o libertate deplina in realizarea programului respectiv si ca n-a intampinat nici un fel de problema in plan editorial, laudand echipa manageriala. La randul ei, Marina Constantinescu, angajata a departamentului "Literatura-arta", a recunoscut ca a fost invitata telefonic de directorul de programe Titi Dinca sa spuna ca "niciodata nu am fost cenzurata si ca nu s-au facut presiuni asupra mea".

Acesta din urma a incercat si el sa pledeze, cu mai multe documente, pentru performantele actualei conduceri a televiziunii publice si pentru absenta oricaror acte de cenzura. Audierile angajatilor din televiziunea publica au continuat pana tarziu in noapte, comisia de ancheta propunandu-si sa incheie acest tip de activitate pana la 17 aprilie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.