Toate partidele au intrat in febra pregatirilor pentru alegerile locale. A inceput procesul de selectare a candidatilor in toata tara.

La Bucuresti, o mare batalie se da pentru primariile de sector. Pentru Primaria Generala decizia nu se ia decat la nivelul conducerii centrale.

De exemplu, in PD-L, la sectorul 6, s-a lasat deja cu lacate sparte si usi daramate. Confruntarile au avut loc saptamana trecuta, in conditiile in care fosta conducere a PD (presedinte fiind Constantin Patiga) a fost inlaturata cu forta, in urma fuziunii dintre PD si PLD, de catre "duetul" format din Radian Tufa (un apropiat al lui Adriean Videanu) si peledistul Cristian Poteras (actualul primar de sector). In acest context, conducerea PD-L incearca sa-l impuna drept candidat pe Poteras, desi membrii vechi ai PD nu sunt de acord cu aceasta propunere.

In tara, situatia este la fel de tensionata in randul tuturor partidelor. PSD-ul pare ca este refuzat de unul dintre cei mai buni lideri ai sai, Vasile Puscas, intr-un oras-cheie: Cluj-Napoca. Dupa ce a renuntat la presedintia PSD Cluj, Puscas intoarce spatele partidului si in privinta unei candidaturi la primarie. Acest lucru usureaza sarcina lui Emil Boc, actualul primar, care ar putea candida din partea PD-L pentru al doilea mandat, mai ales in conditiile in care "la centru" politica va fi facuta de Vasile Blaga si Theodor Stolojan. Din partea PNL, se va alege intre deputatul Horia Uioreanu si viceprimarul Adrian Popa. Gheorghe Funar si-ar incerca din nou norocul din partea PRM. In Bistrita Nasaud, mai toate partidele au anuntat ca isi vor desemna candidatii in urma unor sondaje de opinie. Insa cele mai mari sanse de a castiga un nou mandat le are actualul edil, pedistul Vasile Moldovan, mai nou candidat din partea PD-L.

Din partea PNL ar putea sa candideze Ioan Turc, fost viceprimar, actual deputat. Din partea PSD, lupta se da intre senatorul Ovidiu Cretu si Adrian Moldovan. Pentru Primaria Deva, candidatul cu cele mai mari sanse de a obtine o noua nominalizare a partidului sau este actualul primar, liberalul Mircia Muntean. In competitie PSD il arunca "la bataie" pe deputatul Cosmin Necula. Din partea PD este posibil sa candideze actualul viceprimar, Iona Inisconi, dar va fi organizat un sondaj, pentru a i se da o sansa si unui lider peledist. La Primaria orasului Alba Iulia competitia se va da intre primarul PD, Mircea Hava (cu cele mai mari sanse de a se impune in fata PLD), si liberalul Cosmin Covaciu, actualul prefect.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.