PSD sustine varianta guvernamentala a legii votului uninominal, dar nu va face demersuri pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Intamplator sau nu, PSD va pune insa, iar, in discutia Parlamentului subiectul pensiilor.
Desi Mircea Geoana a negat ca PSD ar fi renuntat la propriul proiect de lege privind votul uninominal, la finalul Biroului Permanent National de ieri, purtatorul de cuvant al partidului a reiterat ideea sustinerii variantei guvernamentale. Decizia "abandonarii" variantei social-democrate a fost lansata prima data de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, dar Geoana s-a grabit sa nuanteze pozitia, spunand ca pesedistii vor vota proiectul Guvernului doar daca se va forma o majoritate in acest sens.

O nuantare a venit si din partea senatorului Cristian Diaconescu in ceea ce priveste convocarea unei sesiuni extraordinare. Purtatorul de cuvant al PSD a subliniat ca partidul sau sustine in continuare ideea chemarii "alesilor" din vacanta, dar a aratat ca grupurile pesediste nu vor face demersuri in acest sens. Ca motiv a fost invocata necesitatea ca proiectul guvernamental sa treaca mai intai prin Comisia Juridica a Senatului, pentru a fi pus in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale, ai carei judecatori au gasit ca mai multe prevederi nu corespund Legii fundamentale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.