Construirea Catedralei Mantuirii Neamului ar putea intampina inca un obstacol: avizul MApN si acordul presedintelui Basescu. Comisia de aparare a Senatului a intocmit o adresa catre Biroul Permanent in care solicita ca, in vederea construirii lacasului respectiv, sa se tina cont de avizul Ministerului Apararii Nationale. Initiativa Comisiei de aparare vine pe fondul interventiilor sefului Statului Major General al Armatei, generalul Eugen Badalan, care a sustinut ca lucrarile pentru amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului, in perimetrul cuprins intre Palatul Parlamentului si Ministerul Apararii Nationale, "ar face inutilizabile o serie de obiective de importanta deosebita pentru securitatea nationala, aflate deja in functiune in perimetrul respectiv".

Argumentele generalului Badalan au convins Comisia de aparare, care a hotarat ca seful Statului Major General al Armatei sa il informeze de urgenta si pe presedintele Traian Basescu, in calitatea sa de comandant al fortelor armate si de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Si presedintele urmeaza sa se pronunte in cazul construirii Catedralei Mantuirii Neamului. Dar cuvantul lui nu va fi singura posibila bariera. Ulterior, se va solicita si avizul Ministerului Apararii Nationale.

Toate acestea sunt, de fapt, concluziile la care au ajuns senatorii din Comisia de aparare, in frunte cu Ioan Talpes, dupa ce au analizat proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind realizarea ansamblului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, in vederea intocmirii avizului solicitat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.