Parlamentarii Partidului Social Democrat ar putea propune, printr-un proiect de lege, indexarea trimestriala a pensiilor, in cazul in care Guvernul nu va avea o strategie de temperare a cresterii preturilor, respectiv a ratei inflatiei, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PSD, Marian Sarbu.

Indexarea pensiilor, aprobata prin lege in cursul anului trecut, este substantiala, cu conditia ca majorarea preturilor, deja vizibila, sa nu fie una exploziva si sustinuta, a subliniat el.

“In ultimele trei luni, au aparut cresteri importante de preturi la intretinere, va exista o marire de 30 % la utilitati, de cate 25 % la lapte, carne, de 40 % la paine. Daca aceste cresteri de preturi nu vor fi temperate de Guvern, vom fi in situatia de a reveni la o modalitate de pastrare a puterii de cumparare, asa cum am mai procedat in anii anteriori”, a spus Sarbu.

Propunerea introducerii in Parlament a unui proiect de lege pentru protejarea indexarii pensiilor a fost aprobata de Biroul Permanent National al PSD. In aceeasi sedinta, BPN a aprobat introducerea unui proiect de lege de catre PSD referitor la corelarea cu rata inflatiei a pensiilor private obligatorii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.