Liderul Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a precizat ca nu va incheia, in perspectiva alegerilor parlamentare si locale, aliante electorale, dar nu exclude asa-numitele “gentlemen’s agreements” cu majoritatea partidelor parlamentare.

“Nu vom face aliante electorale, vom merge pe propriile picioare. Vor fi insa pacte de neagresiune, cum au existat in politica romaneasca, sau asa-numitele gentlemen's agreements”, a declarat Corneliu Vadim Tudor. El a spus ca PRM are relatii bune in Parlament cu “imensa majoritate a oamenilor din PSD”, cu cei din PNL si chiar din PD. Presedintele PRM a mai spus ca in februarie vor avea loc consultari in PRM referitor la “desemnarea celor mai buni oameni, capabili nu numai sa reprezinte partidul si sa fie votati, dar si sa ramana”, pentru ca, potrivit acestuia, “politica romaneasca este plina de lichele”. “Am avut primari si au plecat in alte partide, pentru ca au fost santajati. Nu pot sa le fac educatie la 30, 40 sau chiar la 50 de ani” - a explicat liderul PRM.

Referindu-se la desemnarea unui candidat la Primaria Capitalei, Vadim Tudor a admis ca nu s-a gandit la un candidat, dar a spus ca Bucurestiul, din punct de vedere politic, este un oras “reactionar”, iar bucurestenii nu voteaza, din pacate, “cu responsabilitate”. Nu in ultimul rand, domnia-sa a mentionat ca ii este indiferent cand au loc alegerile parlamentare sau daca acestea vor fi amanate sau nu, atata timp cat cineva ii va “garanta ca nu vor mai fi furate alegerile, ca la balamuc”. La randul sau, referindu-se la scandalul Nicolai, vicepresedintele PRM Lucian Bolcas spune ca aceasta va avea sprijinul parlamentarilor partidului, in cazul in care Legislativul va trebui sa decida asupra numirii sale la sefia Ministerului Justitiei, ipoteza avansata chiar de presedintele Traian Basescu.

El a precizat ca seful statului a demonstrat de fapt, prin trimiterea facuta la mapa profesionala a Noricai Nicolai, ca “adevaratul scop al convocarii premierului la convorbiri este un santaj in sensul penal al cuvantului, un santaj lamentabil”. In opinia sa, premierul Calin Popescu Tariceanu a facut bine cand nu a raspuns chemarii acestuia.

De asemenea, vicepresedintele PRM a adaugat ca are un semn de intrebare si in ceea ce priveste calitatea de document public, ce poate fi cercetat de oricinVadim Tudor: “PRM nu va incheia aliante electorale in 2008”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.