PNL, PD, PC, PSD si PLD au cheltuit in campania electorala mult mai mult decat veniturile declarate.

Alegerile europarlamentare au presupus de un efort financiar consistent. Partidele au cheltuit, in total, peste sase milioane de euro. Formatiunile politice au acum de recuperat gaurile din buget.

Topul bugetelor de campanie este condus de PNL, urmat la foarte mica distanta de PD. Potrivit datelor centralizate de Curtea de Conturi, PD si PNL au cheltuit fiecare in jur de 1,6 milioane de euro. Diferenta a fost doar de randament electoral. PD a inregistrat cheltuieli totale de 5,93 milioane RON, la niste venituri declarate de 3.16 milioane RON, dar a obtinut in PE 11 locuri pentru propriii sai oameni.

Liberalii au finantat campania cu 6,07 milioane RON, desi veniturile lor au fost de 3,05 milioane lei noi. Pentru ambele partide s-au inregistrat donatii totale apropiate: PD-1.183.709 RON, PNL - 1.156.358 RON. Cu 10 alesi in PE, PSD a cheltuit doar 4,2 milioane RON, clasandu-se de altfel pe primul loc la donatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.