Partidele s-au luat la intrecere care sa „strige” mai tare ca solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului pentru adoptarea legii votului uninominal.

Atat liderii PSD, cat si cei ai PDL si PC au declarat, in­ca de la inceputul acestei saptamani, ca doresc neaparat scurtarea vacantei parlamentare pentru urgentarea discutiilor de schimbare a Codului electoral. Nici unul dintre cei care sustin ca vor introducerea votului uninominal nu a facut insa si o cerere con­creta in acest sens, fara de care Birourile Permanente ale celor doua Camere nu se pot reuni si nu pot convoca sesiunea extraordinara.

„Deocamdata au fost doar declaratii. in lipsa unei adrese din partea vreunui grup parlamentar, pentru convocarea sesiunii extraordinare, nu ne putem reuni in sedinta”, ne-a precizat secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Pana sa depuna o astfel de adresa, presedintele PDL, Emil Boc, a spus, ieri, ca, de fapt, „cheia adoptarii acestui proiect de lege se afla la PSD”, care „trebuie sa decida daca ramane consecvent cu propriul lui proiect de lege de vot uninominal in doua tururi de scrutin sau renunta, de dragul domnului Tariceanu sau al mentinerii la putere alaturi de PNL, la acest proiect si sustine altceva”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.