Dan Voiculescu nu si-a depus candidatura pentru inca un mandat la sefia PC. El isi pregateste insa postul caldut de presedinte fondator, de unde va superviza pastrarea liniei politice a partidului fara sa para ca se implica prea mult.

Au existat desigur solicitari ale liderilor PC pentru ca Dan Voiculescu sa se razgandeasca, dar acesta a refuzat categoric. Modificarea statutului pentru infiintarea noului post se va produce la Congresul din 27 ianuarie. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a confirmat ieri ca la Congres se va face propunerea ca functia de presedinte fondator sa fie ocupata de Dan Voiculescu, iar acesta urmeaza sa decida daca accepta aceasta propunere.

Alte modificari ale statutului PC se refera la infiintarea Ligii alesilor locali, organizarea departamentelor partidului dupa modelul unui Cabinet din umbra si schimbarea sediului din Calea Victoriei in Zambaccian.

Nu se intentioneaza modificarea structurii ori denumirii organelor de conducere. Decizia asupra modificarilor statutului va fi luata de Biroul Politic si Biroul Permanent, dar si delegatii la Congres vor putea sa-si sustina propunerile de schimbare a statutului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.