Plenul Camerei Deputatilor a expediat, ieri, inapoi pe masa Comisiei de munca si protectie sociala, o ordonanta a Cabinetului Nastase, care prevede cresterea graduala a indemnizatiilor alesilor locali, cu 45 la suta, de la inceputul anului 2005. Decizia a fost luata la propunerea parlamentarilor din coalitia de guvernamant, care au reactionat astfel la cererea opozitiei de a acorda primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene, pe langa majorarea respectiva, si sporuri de vechime si pentru titlul stiintific.

Liberalii, democratii si umanistii si-au explicat pozitia aratand ca, desi se impune corelarea salariilor alesilor locali cu cele ale altor categorii de bugetari din teritoriu, legislatia nu ingaduie acordarea de privilegii si sporuri pentru cei din administratia publica locala. Astfel, desi edilii si sefii de consilii judetene au primit deja, de la inceputul anului, o transa din majorarea salariala promisa, ei ar putea sa nu beneficieze si de o a doua "rata" - care ar trebui aplicata din luna noiembrie - daca deputatii nu se pun de acord asupra prevederilor actului normativ.

Potrivit unei anexe la textul semnat de Adrian Nastase si trimis in Parlament anul trecut, indemnizatia primarului general al Capitalei ar urma sa fie de 47.663.000 lei, viceprimarul Bucurestiului ar urma sa primeasca 41.035.000 de lei, in timp ce edilul unei comune de peste 15.000 de locuitori ar fi remunerat cu 11.100.000 lei. Cresterile salariale pentru demnitari s-a produs inca de la inceputul lunii ianuarie prin Ordonanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.