Liberalii si social-democratii iau in calcul amanarea alegerilor locale si organizarea lor simultana cu cele parlamentare, la toamna, in noiembrie. Desi Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana au discutat aceasta tema, deocamdata nu s-a luat nicio decizie.

Alegerile locale, cu termen in iunie 2008, ar putea fi amanate pana in toamna si cuplate cu cele parlamentare. Ideea, desi anuntata fugitiv de Mircea Geoana la sfarsitul anului trecut, a inceput sa fie dezbatuta intens atat in PSD, cat si in PNL.

Geoana si Tariceanu au inceput discutiile

Intre presedintele PSD si premierul Tariceanu au avut loc deja discutii pe aceasta tema, fara a se ajunge insa la o decizie. Daca se va ajunge la o intelegere, va fi necesara modificarea legii privind alegerea autoritatilor locale, astfel incat sa se permita amanarea acestora pana in toamna. Juristii PSD au primit sarcina de a analiza care ar fi piedicile legale sau constitutionale in calea acestui scenariu si cum ar putea fi evitate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.