Instanta Tribunalului Bucuresti a respins, marti, ca neintemeiate plangerile prin care Nicolae Vacaroiu, Dan Nica si Dan Mircea Pascu au cerut daune de cate 1,5 miliarde de lei pentru aparitia numelor lor pe listele distribuite de Coalitia pentru un Parlament Curat. In luna noiembrie a anului trecut, Nicolae Vacaroiu i-a dat in judecata pe Alina Mungiu Pippidi, Cristian Parvulescu, Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) si Asociatia Pro Democratia, de la care a cerut daune de 1,5 miliarde de lei. O plangere similara au facut, la vremea respectiva, seful de campanie al PSD, Dan Nica, precum si Dan Mircea Pascu, fiecare dintre ei cerand tot 1,5 miliarde de lei. Nicolae Vacaroiu, Dan Nica si Dan Mircea Pascu se considera prejudiciati in urma aparitiei lor pe lista candidatilor la alegerile parlamentare care, in opinia CPC, nu indeplinesc criteriile de integritate morala pentru a fi alesi in Legislativ.

CPC a distribuit, in noiembrie 2004, fluturasi cu nume de candidati la alegerile parlamentare. In opinia CPC, persoanele respective nu indeplineau criteriile de integritate morala pentru a fi alese in Legislativ. Listele complete cuprindeau 95 de candidati de la PSD+PUR (fata de 110, cat erau in cele provizorii) si noua nume de la PNL-PD (fata de 12). CPC a intocmit liste si pentru celelalte formatiuni parlamentare. Astfel, de la PRM se regaseau 46 de candidati, iar de la UDMR trei. Initiativa CPC a fost dur criticata de Uniunea PSD+PUR, care a apreciat ca intentia reprezinta un "eveniment de campanie murdara pentru sprijinirea opozitiei". Uniunea PSD+PUR considera ca Alina Mungiu si "prietenii ei", reuniti in Coalitia pentru un Parlament Curat, "compromit societatea civila prin implicarea grosolana in campania electorala si prin tentativa evidenta de deturnare a intentiilor de vot in favoarea anumitor partide din opozitie". Sentinta data de Sectia a III-a civila a Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.