Nonsalant si zambitor, imbracat sport, dupa model englezesc, liderul PUR, Dan Voiculescu, afirma ca un om politic "imoral" il lucreaza la Bucuresti, incercand sa-i distruga partidul. "Un om politic imoral a lansat zvonul ca sunt pe duca si ca PUR se scindeaza. Este o incercare de destabilizare. A incercat sa obtina si sprijin din partea altor oameni politici, chiar si din guvern. Cand o sa ma intorc, o sa am o discutie fata in fata cu el", a declarat, ieri, presedintele PUR, Dan Voiculescu, la Londra, in fata ziaristilor romani adusi cu o cursa speciala, pe banii sai, in capitala Marii Britanii, pentru a-l vedea ca este bine, sanatos.

Dan Voiculescu lipseste din Romania de o luna, anuntand ca vine in Anglia pentru a se inscrie la un masterat in stiinte politice. Acum este fericit ca a luat examenul de admitere la Kingston University London si va urma cursul de comunicare politica al profesorului James Humphreys. Inainte sa se decida sa dea admiterea la Universitatea Kingston, Dan Voiculescu a studiat cu atentie programa Universitatilor Richmond si Aberdeen, dar a considerat ca cel mai bun curs il gaseste tot la universitatea londoneza.

Din pacate, atmosfera tihnita de studii, la care s-a adaptat incercand sa se apropie de colegii sai mult mai tineri umbland descheiat la adidasi si purtand camasi cu manecile mai lungi, dupa cum singur marturiseste, i-a fost spulberata de intrigile politice de la Bucuresti. "Acest om politic m-a atacat. A atacat partidul. O sa-i spun ca am certitudinea ca este imoral uitandu-ma in ochii lui", promite o rafuiala barbateasca Dan Voiculescu, la intoarcerea sa acasa. Liderul PUR recunoaste ca exista, totusi, motive de uimire privind plecarea sa precipitata din Senatul Romaniei tocmai in bancile indepartatei Universitati Kingston.

"E total neuzual ca un om de 58 de ani, complet realizat material, sa studieze un masterat in politica. Nu am nevoie de diploma. Dar am venit aici pentru a invata cum se face in mod profesional comunicarea politica si cum se organizeaza campaniile electorale", spune Voiculescu. Desi priveste atat de departe in viitor, presedintele PUR este la curent cu ceea ce se discuta la Bucuresti pe termen scurt: "Am auzit ca presedintele face tot ce poate sa schimbe premierul". Chiar daca are o problema personala cu presedintele Traian Basescu, o incompatibilitate, pe care presedintele PUR si-o explica prin faptul ca este independent si nu asculta ordinele fostului "capitan de vapor" Traian Basescu, Dan Voiculescu sustine, in continuare, ca nu pleaca de la guvernare. "Indiferent ce va trebui sa facem pentru a asigura stabilitatea politica, o vom face. Vom sprijini orice guvern serios, inclusiv Guvernul Stolojan".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.