Presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu, i-a solicitat ieri sefului Parchetului National Anticoruptie, Ioan Amarie, sa inceapa cercetarile pentru verificarea unei licitatii privind implementarea programului de informatizare integrata a Radioului. Potrivit lui Seuleanu, programul valoareaza sase milioane de euro iar, in ultimul timp, atat el cat si colegi din conducerea manageriala au fost atacati public pe motiv ca licitatia ar fi fost ilegala. "De aceea, din proprie initiativa m-am adresat procurorului sef, iar la sfarsitul anchetei imi voi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care ne-au denigrat, a mai spus Seuleanu".

Tot ieri, comisia parlamentara de ancheta a activitatii SRR si SRTv a audiat ieri mai multi angajati ai radioului public. Potrivit Mihaelei Dobos, director al postului Romania Muzical, actualul lider al radioului public "s-a manifestat aproape intotdeauna ca un om politic, desi functia ii interzicea acest lucru". Angajata SRR a exemplificat aceasta afirmatie, sustinand ca Seuleanu a folosit Orchestra Nationala a Radioului ca instrument de propaganda politica.

Directorul SRR a organizat, a spus Mihalela Dobos, un turneu de sapte-opt concerte ale Orchestrei in afara tarii, la care au fost invitati liderul PSD, Adrian Nastase, si ministri ai Cabinetului condus de acesta. Angajata SRR a sustinut ca Dragos Seuleanu a exercitat presiuni asupra sa, chiar din timpul in care era secretar al radioului public, cu intentia de a incerca sa o determine sa intre in echipa sa de colaboratori apropiati. In momentul in care angajata a refuzat, Seuleanu i-ar fi spus: "Mi-a zis: "Aveti grija, doamna, daca nu sunteti nici intr-o parte, nici in cealalta, sunteti la mijoloc si aveti si dumneavoastra un copil de crescut"". Mihaela Dobos a mai spus ca Seuleanu a promovat, la conducerea radioului, "un sistem de coruptie", prin acordarea de prime colaboratorilor sai. "Dragos Seuleanu era foarte atent sa-si rasplateasca oamenii pe care-i folosea si care se lasau folositi", a precizat angajata radioului public.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.