Daca au reusit sa aduca Alianta la putere, pot face acelasi lucru si cu PD-L. Astfel se gandesc democrat-liberalii care vor sa relanseze tandemul Traian Basescu, presedinte - Theodor Stolojan, premier. Stabilirea cuplului presedinte-premier ii lasa lui Vasile Blaga loc liber doar pentru Primaria Capitalei.
Varianta, luata in discutie de ceva vreme de liderii PD-L, este sustinuta si de un studiu de uz intern potrivit caruia romanii vor refacerea tandemului care a adus, in urma cu patru ani, succesul electoral al Aliantei, sustin surse din partid. Potrivit acestora, Vasile Blaga, care, inainte de fuziunea PD-PLD, era creditat cu cele mai mari sanse pentru a prelua conducerea unui guvern democrat, este luat in calcul acum pentru postul de primar general al Capitalei. Aceasta in situatia in care nici Adriean Videanu, nici Liviu Negoita - care beneficiaza de o cota electorala ridicata - nu-si doresc sa conduca Administratia Bucurestiului pentru urmatorii patru ani.

Daca in cazul lui Traian Basescu lucrurile sunt clare, liderii PD-L comunicand ca presedintele va fi sustinut pentru un nou mandat la Cotroceni, anuntul ca Theodor Stolojan este viitorul premier ar urma sa fie facut abia dupa alegerile locale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.