In 2007 a plouat cu demisii.Guvernul a pierdut nu mai putin de sapte ministri, multi obligati sa plece pe fondul scandalurilor de coruptie. Din cauza unei gafe, seful SIE si-a pierdut scaunul. Au fost si demisii la nervi, dar mai ales demiteri. Premierul Tariceanu „i-a zburat” dintr-un foc pe toti ministrii democrati din guvern.

Remes, o plecare rusinoasa

Acuzatiile de luare de mita pentru influentarea unor licitatii l-au doborat pe Decebal Traian Remes din functia de ministru al agriculturii. Totul s-a petrecut extrem de rapid, la 11 octombrie, dupa ce au fost difuzate imagini in care Remes si Ioan Muresan, fostul ministru al agriculturii, discutau despre trucarea unor licitatii in favoarea unui om de afaceri, in schimbul carora ar fi dat 15.000 de euro, caltabosi si damingene cu palinca.

Ungureanu, victima a razboiului dintre palate

Mihai-Razvan Ungureanu si-a pierdut functia de ministru de externe in razboiul dintre palatele Cotroceni si Victoria. Premierul l-a demis pe 2 februarie, dupa izbucnirea scandalului in care doi romani fusesera arestati de americani in Irak sub acuzatia de spionaj. Tariceanu ii reprosase lui Ungureanu ca nu l-a informat despre acest fapt, punandu-l intr-o situatie jenanta. Desi liberal, Ungureanu era mai apropiat de Traian Basescu care, de altfel, l-a numit pe 25 noiembrie seful SIE.

Demisii in familie

Pe 19 martie, Claudiu Saftoiu renunta la scaunul de sef al SIE. Dupa cum a recunoscut ulterior, demisia i-a fost solicita de Traian Basescu. Fostul sef al SIE a generat un scandal cand a declarat, nonsalant, ca se intercepteaza convorbirile telefonice in baza unui mandat de la procurorul general, desi, legal, ascultarile se fac in baza unui mandat de la judecator. La o saptamana dupa aceea, pe 28 martie, a demisionat si sotia sa, Adriana Saftoiu, din functia de consilier prezidential si purtator de cuvant al sefului statului.

Chiuariu - demisie cu de-a sila

Pe 9 decembrie, Tudor Chiuariu a anuntat ca va demisiona de la Ministerul Justitiei. In cele 8 luni de mandat, Chiuariu a fost intens criticat de presedintele Traian Basescu. Acesta, de altfel, i-a cerut public demisia in mai multe randuri. Chiuariu urma sa fie suspendat din functie deoarece era cercetat de DNA pentru avizarea unei afaceri ilegale intre Posta Romana si o firma privata.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.